fredag 28 december 2012

Apelsin & chokladsallad och ett drinktips!

Fräscht, enkelt och smarrigt! Man filéar önskat antal apelsiner, jag tog tre. Lägger filéerna på ett fat. Va noga med att du inte får med något vitt. Häll över en kork eller två av en mittemellan rom. Kläm över saften av en halv lime och gör nåt annat en liten stund så det får gotta till sig lite. Hacka rostade hasselnötter, mörk choklad och lite vit choklad att strö över. Va generös med chokladen.

Ät hela själv eller dela med någon du gillar...

Tänker mig att de här smakerna, ja vart fall rom, apelsin och lime kan bli en god drink på nyårsafton.

Till två tänker jag mig:

6 cl mellanmörk rom, Havana Club añejo especial till exempel
4 cl Cointreau
3-4 apelsiner, pressade
1 lime, pressad
1 äggvita

Fyll en shaker med is, häll i alla ingredienser. Shaka 20 sekunder kanske och häll upp genom sil i önskvärt glas. Toppa eventuellt med lite bubbel eller sprite. Mmmm... blev sugen nu!

Att filéa en apelsin: 
Skär av ändarna på apelsinen. Skär sen av skalet och allt det vita. Nu är det yttersta skinnet på apelsinen borta och man kan lätt sticka ner en kniv längsmed varje klyfta. Ja man sätter alltså ner bladet på kniven på insidan av klyftan och skär ner ett snitt. Så gör man lika dant på andra sidan så får man ut filén utan att själva skinnet på klyftan följer med. Skinnet sitter som kvar i apelsinen. Det va väl bra förklarat..?Inga kommentarer:

Skicka en kommentar