Högrevsgryta
Ca 1,2 kg högrev
2 gula lökar
10 svartpepparkorn
3 lagerblad
2 dl rödvin
0,5 l vatten
2 klyftor vitlök
1 dl tomatpuré
1 stump rökt bacon
salt
smör och rapsolja att steka i
Skala och skär löken och vitlöken grovt och bryn lätt i smör och olja i en gryta. Skär baconet i bitar och lägg i. Ha ner tomatpuré, svartpeppar och lagerblad. Rör runt. Skär köttet i ganska stora bitar och lägg ner i grytan. Häll på vin och ett par dl av vattnet. resten av vattnet kan man hälla på eftervart om man vill. Låt det koka upp och sänk sen värmen. Låt puttra i minst 3 timmar men gärna 5. Jag brukar ta av locket i bland för att grytan ska koka ihop sig mer och bli mer koncentrerad.
Servera med en massa pepparrot!
Så har jag fått ursnygga tallrikar av mamma i julklapp från Upsala Ekeby, men jag har bara tre och skulle gärna ha vart fall fyra. Hojta till om ni hittar en ensam tallrik på nån loppis!
Tusen tack för den underbart goda Nyårsmiddagen :)
SvaraRaderaMed all säkerhet kommer vi att anlita er för vardag & fest framöver ;)
Kram Mamsen
Tack mamma! :)
SvaraRadera