söndag 30 december 2012

Lågtempererade kycklingfiléer

Igår lagade vi middag hos mor och far och till bordet hade vi även en av systrarna med nyvunnen kärlek! Mycket trevligt och mycket vin...

Det blev kycklingfiléer, grönsaker i ugn, bakta tomater och bearnaisesås. Prima!

Lågtempererade kycklingfiléer
Krydda kycklingen med önskvärda kryddor. För exempel timjan, salt och peppar. Lägg filéerna i en form och ringla olivolja över. Pressa saft från en citron, hacka en vitlök och lägg i formen och kanske någon annan lök till exempel vårlök eller purjolök. Lägg över några bitar smör i formen också för att vara på den säkra sidan. Sätt en termometer i en av filéerna, täck ugnsformen med folie. Sätt ugnen på 95 grader och sätt in kycklingen. När de kommit upp i 70 grader (tar ca 2,5 timmar) tar man ut de och packar in de en stund i folie. Jag är egentligen inte så glad i kycklingfiléer men de här blev riktigt saftiga.



Bakta tomater
Dela ett gäng väldoftande tomater och lägg i en form, ringla över olivilja, lite honung om du har lust, torkad basilika och salt. Låt stå i ugnen tillsammans med kycklingen.


Ugnsrostade grönsaker
Ta de grönsaker du har hemma, vi tog morot, potatis, brysselkål, sparris, rödlök och oliver. ha på en massa olja och salt och peppar och gassa på ugnen på 225 grader. Grönskerna kan man köra medans kycklingen ligger i folie.

Å så gör en bearnaisesås till som blir pricken över i.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar