söndag 23 december 2012

Tryfflar!

För er som inte gjort julgodis än så kan jag tipsa om att göra klassiska tryfflar och rulla de i olika smaker. Jag rullade i kakao, kanel, rostade hackade hasselnötter och mandelflarn.

40-50 tryfflar
600 gram 70 % choklad
40 gram smör
4 dl grädde

Smält ihop grädde och choklad på låga grader och rör så smeten blir blank. Ha i smöret och rör så den blir blank igen. Skulle det nu vara sånn att det skär sig, hände mig, så ha i lite vatten och rör igen så fixar det sig. Ställ kallt i ett par timmar och rör runt då och då. Forma sen i önskad storlek och rulla i det du vill!

Den här bilden är med i Matgeeks tävling Månadens matbild som den här månaden har temat julbak.







1 kommentar:

  1. Tryfflar är så gott och enkelt! Och enkelt att variera genom olika smaksättningar :)

    SvaraRadera