lördag 1 december 2012

Helstekt entrecôte...

broccoli och bearnaise. Vet inte varför men den här rätten smakar nog lite extra bra på fredagar.
Efter städning och fixning blev det vart fall det här och ett par glas av Zenatos Ripassa till middag. det gjorde sitt och 23.00 sov jag gott i soffan.





Helstekt entrecôte
Lägg en rejäl klick smör i en stekpanna. I med ganska mycket svartpeppar, vitlöksklyftor, lite torkade kryddor, timjan kanske eller torkad salvia, salt och bryn sen entrecôten i det på alla sidor. Om man inte har super god tid utan vill att steken ska gå lite fort så kan man sätta ugnen på 180 grader och låta steken vara inne tills den når 54 grader. Tar ca 50 min. Låt den sen vila i folie i ca 10 min. 

Bearnaisesås
Vispa två äggulor tillsammans med ca 1 msk vitvinsvinäger och 1 tsk dijonsenap. Sätt kastrullen över en varm platta och vispa äggen tills det tjocknar lite. Var försiktig för det tar bara några sekunder. 
Ta den av plattan och börja droppa i ca 150 gram smält smör. Vispa hela tiden. När allt smör är ivispat så är den klar. Smaksätt med dragon, salt och peppar.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar